Kapıda Ödeme Seçeneği
750 TL üzeri ücretsiz kargo
14 İş Günü İçinde İade Garantisi
SSL ile Güvenli Ödeme
Kapıda Ödeme Seçeneği
750 TL üzeri ücretsiz kargo
Elbiseye Göre Makyaj Tercihi

Elbiseye Göre Makyaj Tercihi

Elbiseye Göre Makyaj Tercihi

Şık davetlere hazırlanırken makyaj da hazırlığın en önemli ve en çok vakit alan detaylarından. Doğru bir makyaj için, onu kombinin elemanı olarak görmeniz gerek. Böylece diğer kombin unsurlarının seçiminde izlediğiniz yolu, makyaj renkleri seçiminde de kullanabilir ve doğru tercihlerde bulunabilirsiniz.

Bu noktada, abiye elbisenin renk tonu, makyaja hâkim rengin belirlenmesinde rehberlik edebilir. Özellikle göz makyajında kullanacağınız renkler konusunda, elbiseye göre seçim yapın.

Peki, abiye elbiseye göre göz makyajı nasıl yapılır?

Birbirini Tamamlayan Renkler Kullanın

Bu noktada, elbise rengi ve makyaj renginin birbirini tamamlıyor olmasına özen gösterin. Elbise pastel tonlardaysa, göz makyajında koyu tonları seçmelisiniz. Aksi halde, gece davetlerine uygun olmayan soluk bir görünüm ortaya çıkacaktır. Pastel renkli abiyeler için siyah, lacivert, bordo gibi koyu farlar ve kalın çekilmiş eyeliner, idealdir.

Abiyenin vazgeçilmez rengi kuşkusuz, siyah. Siyah Abiye Kombinleri şık oldukları kadar, kullanışlı da. Öyle ki onlar hemen hemen her makyaj tarzını başarıyla taşımanıza yardım eder. Elbiseniz siyahsa, göz makyajında renk seçimini kişisel beğenilerinize göre yapabilirsiniz.

Gece davetlerinde çok tercih edilen bir diğer renk, saks. Mavinin bu en şık tonuna sahip elbiseleri, koyu mavi, siyah ya da koyu mor göz makyajıyla tamamlayabilirsiniz.

Ruj Rengi Seçimi

Ruj rengine karar verirken, göz makyajına hâkim rengi rehber edinmelisiniz. Göz makyajını da elbise rengi belirlediği için, elbisenin dolaylı şekilde ruj rengi seçimini etkilediği söylenebilir.

Abartılı bir görünümden kaçınmak için rujun renk tonu ve göz makyajı tonunun zıt karakterli olmasına dikkat edin. Yani göz makyajı koyu tonlardaysa, rujda açık tonları tercih edin. Bunun tersi de geçerli.

Ten Makyajı

Tenin görünümü, makyajın başarısı üzerinde büyük öneme sahip. Gece davetlerine hazırlanırken ince yapılı fakat kapatıcılığı yüksek fondötenleri tercih edin. Fondöteni cildinize makyaj süngeriyle tampon yaparak yedirirseniz, çok daha yoğun bir kapatıcılık elde edebilirsiniz.

Bronz ten görünümü, gece davetlerine çok yakışanlardan. Bunun için kaliteli bronzerler seçin. Yüze ışıltı da katan bronzeri, yüzün yüksek bölgelerine uygulamalısınız. Elmacık kemiklerine, dudak üstüne ve kaş altlarına uygulayacağınız aydınlatıcı ise yüz hatlarınıza vurgu yapacaktır.

Güzelliğinizin Altını Çizin

Güzelliğin vurgulanmasında, görünürlük kazanmasında makyajın rolü yadsınamaz. Doğru makyaj teknikleri ve doğru abiyeyle gecenin en şıklarından biri siz olun. Her tür makyaja uygun zemin sunan şık Siyah Abiye Modellerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.