Kapıda Ödeme Seçeneği
750 TL üzeri ücretsiz kargo
14 İş Günü İçinde İade Garantisi
SSL ile Güvenli Ödeme
Kapıda Ödeme Seçeneği
750 TL üzeri ücretsiz kargo
Şifon Kumaş Nasıl Temizlenir?

Şifon Kumaş Nasıl Temizlenir?

Şifon Kumaş Nasıl Temizlenir?

Şifon, ipek ya da rayon iplikle dokunmuş, hafif, transparan ve çok ince bir kumaş türüdür. Uçuş uçuş ve narin yapısıyla şifon kumaş, her kıyafeti zarif ve göz alıcı kılabilir. Şıklık konusunda usta olduğu için onu, şıklığın son derece önemli olduğu abiyelerde daha çok görüyoruz.

Şifonun ufak bir dokunuşu, tasarımı kadınsı kılmak için tek başına yeterli olabilir. Aslında onun için zarafetin vücut bulmuş hali demek yanlış olmayacaktır. Yalnızca görüntüsüyle değil, şifon, tende bıraktığı yumuşak ve pürüzsüz hisle de ayrıcalıklı hissettirir. Birden fazla duyuya hitap eden bu kumaş, kırılgan bir zarafeti ve güçlü bir görkemi aynı anda sergiliyor.

Konu estetik olunca tercih listesinin üst sıralarında yer alan şifon abiyeler, dikkatli bir bakım gerektirir. Hassas yapıya sahip olan şifon, özensiz kullanımlarda kolayca zarar görecektir.

Peki, Şifon Kumaş Nasıl Temizlenir? İşte, şifon elbiselerinizi temizlerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar!

Lekelere Anında Müdahale Edin

Herhangi bir lekelenme durumunda lekenin uzun süre kumaş üstünde kalmasına izin vermeyin. Lekeyi kesinlikle sağa- sola ya da yukarı- aşağı hareketlerle silmeyin. Bu, lekenin dağılmasına ve kumaş içine daha güçlü şekilde işlemesine neden olur. İdeal olanı kâğıt havlu ya da kuru ve yumuşak bir bezle tampon yaparak lekeyi azaltmaktır.

Yağlı lekelerde, ilgili bölge üzerine bir miktar tuz serpmenizde fayda var. Tuz, lekenin yayılmasını ve kumaş dokusu içine işlemesini önler.

Lekeye neden olan kalıntıyı temizledikten sonra, şifon kumaşta uygulanabilen bir leke çıkarıcıyı kullanabilirsiniz. Kullanacağınız ürünün şifon gibi hassas kumaşlara zarar vermeyeceğinden emin olun. Ürünü, kullanım talimatında belirtildiği şekilde uygulayın.

Leke tam olarak çıkmamışsa ve leke çıkarma işlemini sonraya ertelediyseniz, bu süreçte ilgili bölgeyi kesinlikle ütülemeyin. Ütünün sıcaklığı, lekenin kumaşa derinlemesine işlemesine yol açacak, çıkmasını zorlaştıracaktır.

Kuru Temizleme Tercih Edin

Riske girmemek için her zaman kuru temizlemeyi tercih edin. Çamaşır makinesinde yıkama hem ipek hem de polyester şifona zarar verebilir.

Kuruturken Bunlara Dikkat!

Şifon elbiselerinizi kesinlikle doğrudan güneş ışığına maruz bırakarak kurutmayın. Islak elbisedeki fazla suyu, sıkarak atmaya çalışmayın. Sıkma, kumaş dokusuna zarar verecek, kumaşın formunu bozacaktır.

Kullanım Etiketini Okuyun

Şifon Kumaş Nasıl Temizlenir sorusunun kıyafete özel detaylarını yalnızca kullanımla ilgili talimatlar içeren etikette bulabilirsiniz. O nedenle, kullanım etiketini mutlaka inceleyin, buradaki talimatlara uyun.